SUCh Skyeotts Alicia - "Asta"
Född 1993-09-25
Avled 2002-02-13

Asta min Asta

Första gången vi sågs du & jag var du 6månader gammal och ovan vid allt vad civilisation hette. Allt precis allt var skrämmande för dig, allt utom jag. Husses planer att inta Brukshundsklubben med dig på samma succélika vis han gjort med Lollo skrinlades direkt. Du låg platt som en flundra tryckt mot marken och vägrade röra dig. Husse skämdes, ville tom lämna tillbaka dig. Men jag kände att det nog skulle gå, bara du fick tid, och tid fick du, eoner av tid. Tillslut kunde du gå i koppel, du kunde vara ensam hemma utan att demolera huset, du lade band på dig när driften att jaga dök upp och du kunde tom trivas på utställning.

Första gången jag visade dig var på Lilla Stockholm 1994 kom vi sist av totalt två i valpklassen. I kritiken stod bl.a. att läsa ”mycket tagen av stundens allvar”. På Stora Stockholm 1998 vann du Championklassen med följande rader ”Vacker championtik som intar ringen med stor självsäkerhet” Mycket kan hända på fyra år mitt älskade hjärta.

Fyra kullar Garpenborgare födde du, alltid sittandes krystandes i mitt knä. Hela tjugo stycken småttingar varav många i sin tur gått vidare i avel. Detta gör att du dessvärre leder en lista vi kallar för ”farmorskurva” något som varken du eller jag hade tänkt oss. Min tiklinje som börjar med dig, går vidare via SUCh Garpenborg’s Ophelia sedan via hennes dotter Garpenborg’s Saga och förhoppningsvis även via Garpenborg’s Underverk. Fina är dom ska du veta Asta, både dina barn och dina barnbarn, även dina barnbarnsbarn. Jag ser dig i många av dom, och den underbara känslan uppväger mycket negativt, som att förlora dig tex.

Jag vet att du vet att jag tänker på dig ofta och med oändligt mycket kärlek. Dina sista år blev vi tyvärr separerade du & jag och den senaste stunden vi hade ihop var midsommaren 1999. Då sov du med mig i min sovsäck, du solade med mig på bryggan och vi badade tillsammans. Det är den här helgen jag minns oftast, när det bara var du & jag.

När du dog på Bagarmossen i sluten livmodersinflammation åkte jag till dig så fort jag bara kunde. Personalen kom med dig i en pappkista, jag kastade mig över den och slet av locket, där i hade dom lagt dig i en plastsäck. Älskade hjärtat, jag fick ut dig ur säcken med blixtens hastighet, storgråtandes, och stoppade om dig i en filt. Personalen var förtvivlade och hade förstås inte menat något illa, dom kunde inte veta att du inte skulle ligga så. Dom visste inte att du var min lilla ängel. Sedan åkte du i mitt knä hela vägen till kremeringen, mannen på kremeringen kände igen mig den här gången- han lät mig lägga in dig i ugnen själv och gav mig den tid jag behövde att pussa dig adjö.

Balou the Bear’s Caifas - "Caifas"

Min kavate älskling! Tikarnas favorit!
Min inkörsport till hundägandet och hunduppfödandet.
Caifas
Robust som få, snäll som en ardenner. F öljsam och kelig på ett typiskt rottiskille vis.

Det är garanterat inte många hanar som kan skryta med att tikarna rymmer till DOM under sina löpperioder. Caifas är en av dom få, många var de tikar vi fick köra tillbaka till sina hussar & mattar efter att vi hittat dom trånandes på tomten. Caifas charmade dom alla. Han var så självklar i vårat hushåll, i vår flock.

När det var djurprogram på tv’n satt han bänkad. Mumsbitar i form av antiloper och gnuer försökte han alltid äta upp. Tvn var ständigt slemmig efter hans attacker. När detta inte fungerade tog han till taktik 2, smyga sig bakom tv’n och lurpassa, någongång måste dom ju bara springa ut ur burken!

Du dog så vackert älskling, somnade in under midsommarnatten i din biabädd med alla tikarna runtomkring dig. Det var dom som väckte oss med sitt ylande. Då var du borta, och en del av oss med dig.

Balou the Bear’s - "Estrella"
Föddes 1992-02-13
Avled 2000-01-12

Estrella när jag var riktigt arg, Strella när jag bara var lite irriterad och Lillan resten av tiden. Det går förmodligen att räkna på ena handens fingrar hur många gånger du kallades Estrella, på båda hur ofta det blev Strella. Du var helt enkelt underbar. Att på några rader beskriva hur mycket du betydde för mig går inte- du var aldrig bara en hund för mig. Jag älskade dig så där gränslöst som man bara gör några få, om ens någon gång, i livet.
Från den dagen du var ca 5veckor gammal och jag insåg att jag inte skulle kunna sälja dig tills den dagen du dog var jag ständigt rädd för att mista dig. Drömde mardrömmar där du förolyckades eller blev stulen. Minns att första gången jag lämnade bort dig var när du var 5år gammal och det var på min bröllops natt! Jag låg där i sängen på hotellrummet och gnällde över att du inte var med,,,
När huset sakta fylldes av andra tikar trodde jag först att du kanske skulle bli avundsjuk, men aldrig, du visste hur viktig du var för mig att du inte för en sekund kände dig hotad. Din roll som storasyster skötte du med bravur, men för mig var du alltid min lilla bebis.
När du dog i mina armar ville jag aldrig mera ha en hund igen.
Så ont gjorde det.
Det gör fortfarande ont.
Nils Nordin Norsk skogkatt
Nisse Pisse
Nisse Kisse
 


19år blev du, en aktningsvärd ålder. Efter att ha hatat varandra som pesten då ingen av oss valt att hamna i samma familj kom vi till sist att älska varandra. Varje natt sov du över min hals, snarkandes. Din långa päls i min näsa hör väl till de få saker jag inte saknar med dig.
 
Du visade dig för främmande så sällan det gick, vilket var en form av överenskommelse mellan dig & mig då du hade en ful ovana att bita folk lite när som helst. När du insåg att jag inte tänkte acceptera dina attacker mot våra gäster valde du att försvinna såfort du hörde främmande steg.
Av alla djuren i hushållet var du den farligaste,,, Många av våra vänner fick alltså vänta flera år innan dom ens fick en skymt av dig. Däremot fick dom äran att höra dig snarka ovanför entrén där du bodde i en form av ungkarlslya. Denna ungkarlslya hade jag det tvivelaktiga nöjet att få städa några gånger om året. Dit släpade du alla stackars fåglar du dödade.
 
Vid skilsmässan var det inte ens någon diskussion om hur vi skulle göra med dig. Du skulle så långt som det var möjligt stanna i huset och där bodde du med mig. När jag flyttade med dig till Bromma var jag orolig då du var så mardrömmar och hade glömt vart du befann dig. Pratade jag bara lite med dig så lugnade dig du ner dig. I Bromma blev du på ålderns höst mer kelig mot även andra än mig, kanske berodde det på din nu så dåliga syn och hörsel – vad vet jag!
 
Hoppas det finns många fåglar och Hills original adult där du är nu!

 

With the advent of internet, one can have an easy access to any thing ranging from customized roex replica sale to leather straps of watches. By making an extensive search at the internet, one can find numerous websites rolex replica that are dealing in unique and innumerable collections of these replica watches sale which can be obtained at pocket friendly rates. Through these websites, potential customers can have a look at the designs of Piaget swiss replica watches also if they are unable to afford original ones. Therefore, make an impressive mark in the world of watch industry by purchasing and flaunting luxurious Piaget watch. rolex replica sale market is growing at an alarming rate with the sudden surge in the demand of replica watches of different brands.