KENNEL WINNIEHURST, om att ha hund från Garpenborg ....

År 2002 fick jag kontakt med Maria under mitt sökande efter ny liten Staff att förgylla mitt liv med, en tik att så småningom inleda min uppfödargärning inom rasen med - i maj 2003 flyttade SUCh DkUCh Garpenborg’s Tindra, "Julia", in.
 
Vad som omedelbart slog mig med Maria var hennes respekt för mina planer och önskemål som potentiell valpspekulant. Efter många år med hundar och kontakter med uppfödare är det av största vikt för mig - en ömsesidig respekt och ett ömsesidigt förtroende. Den känslan avgjorde och efter ett tag kom vi överens om att jag skulle bli fodervärd åt en liten tikvalp, något jag tidigare haft mycket svårt att tänka mig. Att det blev just Julia tackar jag de högre makterna för...
 
Jag tror att det bland annat är den respekten för valpköparen/fodervärden som gör att Maria lyckas bibehålla kontakten med hundägaren genom hundens hela liv - något att vara stolt över! Även öppenhet, ärlighet och generositet i sin roll som uppfödare är betydelsefulla faktorer.                 
På något sätt lyckas hon också entusiasmera sina valpköpare att gå valpkurser, aktivera hundarna och ställa ut. Intresset för hennes skyddslingar tar med andra ord inte slut vid leveransen av den lilla valpen - det årliga födelsedagskortet som dimper ned i brevlådan vid hundens årsdag är ett trevligt bevis!
 
Maria är en engagerad, ambitiös och kunskapstörstande uppfödare som alltid finns där för att hjälpa till och dela med sig av sin kunskap - själv vet jag att jag alltid har ett bollplank och en vän i Madame Garpenborg!
 
KENNEL EVANESCENSES om att ha hund från Garpenborg

Mitt namn är Nathalie och jag bor utanför Sundsvall tillsammans med mina två Staffar. En utav dessa Staffar kommer ifrån Maria och hon har bett mig att skriva några rader om hur det är ha en Staff ifrån henne vilket jag gladeligen ställer upp på!

Jag kom i kontakt med Maria första gången i januari 2003. Jag var då ute efter att hitta en Staffhane som jag kunde få ta på foder. Det visade sig att Maria hade en äldre hane som skulle placeras ut men då jag bodde lite lång ifrån Stockholm så kom han att stanna därnere. Maria erbjöd mig då istället att ta en tik ur hennes kommande kull på foder och efter några dagars fundering så slog jag till. Jag blev också väldigt glad över att jag fick denna chans av Maria då jag anser att hon är en utav Sveriges mest framgångsrika Staffuppfödare.

Toscana kom hem till mig i slutet av april 2003. Redan från första dagen gjorde hon klart att hon är den som är störst, bäst och vackrast. Hon är en Staff med mycket personlighet och egen vilja vilket passar mig alldeles utmärkt då vi är lika tjuriga båda två! Toscana är verkligen en underbar liten tjej, både i utställningsringen och på agilitybanan. Men trots denna enorma energi som hon har så är hon otroligt kelig och gosig och ligger gärna i sängen så fort chansen finns. Toscana har en otrolig utstrålning och charm och jag hoppas att hon får finnas hos oss i många år till.

Under dessa två är som jag nu har haft Toscana så har Maria alltid funnits där för mig. Om jag har haft frågor eller behövt någonstans att sova inför en utställning så kan jag räkna med Maria. Hon har varit tillgänglig under dygnets alla timmar och ställt upp i de stunder då jag verkligen har behövt henne. Maria har också visat ett genuint intresse för sin hund genom att ringa eller maila mig och kollat att allt är som det ska och att vi mår bra. Jag anser att Maria är väldigt mån om sina hundar och gör allt för att de ska ha det så som möjligt.

Jag vill tacka Maria för att du har gett mig förtroendet till att ta hand om Toscana och jag hoppas att vårat samarbete kommer att pågå i flera år till!!

Nathalie Andersson
Kennel Evanescenses

KENNEL RONDIK, om att ha hund från Garpenborg ....

1993 bestämde min sambo Anders och jag att vi ville skaffa oss en rottweiler.
Jag började ringa runt till olika uppfödare och efter att ha pratat med ett par stycken ringde jag Maria som då ännu inte hade fått sitt kennelnamn Garpenborg’s.

Maria berättade att hon faktiskt hade 2 tikar hemma som då var 10 veckor gamla.
Dom var efter Rottrivers Gaston och Deminas Barbarella.
Den ena tiken, Felicia skulle Maria behålla själv men den andra tiken Fidji skulle hon kunna tänka sig att sätta ut på halvfoder.
Vi bestämde oss för att träffas på utställningen Stora Stockholm.
Det var med spänd förväntan som vi åkte dit och träffade Maria och hennes man Carlo.
Efter att ha tittat på mycket fina hundar for vi ut till Marias hus på Värmdö för att träffa Fidji.

Kemin mellan Maria och oss funkade väldigt bra och vi bestämde oss för att ta Fidji på halvfoder och skulle komma och hämta henne till lucia. Aldrig har veckor varit så långa som då. Fidji döpte vi om till Frida när hon kom hem till oss.Att ha en hund på halvfoder betyder att uppfödaren äger halva hunden och jag som valpköpare den andra halvan fram tills tiken har fått den kullen valpar som kontraktet är skrivit på.

Frida var lite över 2 år när hon fick sin kull med valpar hos Maria och när dom hade vuxit till sig lite fick vi komma upp och titta på dom, det var helt underbart med de små råttorna ;o)
Under tiden som Maria och jag delade på Frida kändes det alltid tryggt att ha henne bakom mig. Var det något jag undrade var det alltid bara att ringa, tack Maria!

Idag är Frida en gammal dam på 11,5 år men det är ändå min allra käresta vän. Vi har gjort så många roliga saker tillsammans.

En del av allt vi har klarat av är Tjänstehundcertifikat i hemvärnet.
Svenskt utställningschampionat på 4 utställningar.
Korad

Frida är även stamtiken i min egen kennel och mor till Rondik Akilles som tävlar i Elit spår.

Fast det är 11,5 år sedan jag köpte min hund från Maria har vi fortfarande mycket bra kontakt fast vi inte träffas så ofta är det ändå en person som ligger mig väldigt varmt om hjärtat.

De som köper hund från Garpenborg’s kan räkna med en väldigt kompetent uppfödare. Det finns många uppfödare som bara snackar men inte riktigt vet vad de talar om, men det kan jag lova att så är det inte i det här fallet. Maria VET vad hon talar om och vill rasens bästa.

Jag kan varmt rekommendera Maria Nordin och Garpenborg’s som en bra uppfödare

Tack Maria för att jag fick köpa min underbara hund SUCh Korad Tjh Garpenborg’s Fidji!

Många Hälsningar:
Dorthe Rasch på kennel Rondik

 
 

 

 

 

 

 

 

Similarly, Piaget Limelight Exceptional collection is the preferred choice of rolex replica watches youngsters as it is crafted with18 karat white gold and white gold bracelet provides them a glamorous look. Other models like rolex replica watches upstream, dancer, Possession, Miss. Protocole, Protocole XL are rolex replica sale equally admired by both males and females. One can experience the best and innovative designs in replica watches sale as these watches are created by using the highest quality of gems and other precious stones and fitted by gem-setting arts specialist to rolex replica uk provide them asymmetric looks. So, if you get fascinated with the beauty and myriad collections of watches, then make an online purchase.